Vandring med hund

Vandring med hund, smuk natur og lidt for meget asfalt på Jyderupstien skal ikke ødelægge vores humør. For mig som rutineret vandrer i Danmark, har jeg måtte vende bøtten rundt på hovedet og genopfinde mig selv.

Fordi den her nuttede hund er med. Hun er her, der og alle vegne. Hun er imponerende livlig og energisk. Hun drikker rigtig meget af vores vand og hun skal have foder og madras med. Hvilket er lige med mere vægt.

Men vi klarer den. Min strategi er, at prøve ting af og holde et øje med hende. Mig selv har jeg styr på. Jeg ved godt hvad jeg kan og mine faldgrupper. Hundes kender jeg ikke. Endnu.

Vandring med hund skal jeg nok få styr på. Vi synes allerede, at vi er godt i gang.

Vandring med hund og et lækkert sovearrangement

En af de ting som vi skulle finde ud af var hvordan vi skulle sove. Hvordan installerer man sådan en hundebasse, i et shelter om natten. Svaret finder du nedenunder. På et billede.

Ratata sover inderst på et reflekterende underlag. Hun er bundet og snoren går under min madras og er bundet fast til min rygsæk. Så kommer min madras med sovepose, hovedpude og madras. Yderst ligger rygsækken og kløvtasken.

Her kommer min idé med netop denne opsætning. Jeg ligger yderst med rygsækken for at tage vinden. Men også for at Ratata kan få en pause om natten. Hun er ret på som den schæferhund hun er. Lyde, lugte og generelt vagttjenesten.
Mit håb er, at hun også kan slappe af, ved at hun bliver pakket lidt ind bagerst. Se det på den her måde. Kender I ikke de hunde, som finder ro i et bur ? I stedet for et helt hus. Sådan fungerer det. Jeg må sige at det fungerer. Det er først om morgenen når lyset kommer igen, at hun begynder at blive urolig. Hun kickstarter lige og er superklar til at fra morgenstunden af.

Vandring med hund og det tilhørende sovearrangement fungerer for os. Hvad andre gør ved vi ikke ? Indtil videre kører vi med dette arrangement.

Vandrensning med vand fra åen

Det der med vand på vandreture eller lejrslagning for den sags skyld, er altid noget som kan give grå hår. For når du ikke er i nærheden af en vandhane, hvordan får du så vand ?

Der er flere muligheder. Vandblære/camelbag, optankning i kirker, banke på huse som ligger på din rute, vandrensning eller måske er du så heldig, at der er en vandhane på din rute.

Selv bruger jeg vandrensning. Efter 1½ times vandring havde vi ikke mere vand. Ratata og jeg. Så var det tid. Jeg havde studeret kortet og set at vi vandrede over Åmose å. Så der kunne vi tanke vand op. Det gjorde vi og det ser sådan her ud.

Vandet var af nogenlunde kvalitet. Det smagte lidt grønt og organisk, men ellers ikke noget som fraholdte mig i at drikke det. Jeg har drukket meget vand fra mange steder i naturen.

Ikke mere mad i rygsækken

Vi kiggede efter mad i naturen. Det lækre ved efteråret er at man kan finde rigtig meget mad. Vi fandt en del vilde æbler. Gratis mad på ruten er altid et hit. Så jeg spiste dem og et par stykker af dem sparkede og kaste jeg til Ratata. Det fik vi ret meget sjov ud af. Kastanjer gør det også godt som kastelegetøj.

Vi gik igennem skove, marker og over åer, vandløb og på broer. Vi nåede at vandre 15 km, inden jeg skulle tage stilling til noget.

Allerede aftenen før havde min gasbrænder ikke virket. Et gigantisk stort irritationsmoment. Jeg havde glædet mig til varm mad, men det blev så ikke til noget. Da vi nåede shelterpladsen ved Skellebjerg, holdte vi et hvil og jeg kiggede i rygsækken. Kun mad som skulle bruge varmt vand. Så hvad gjorde jeg ?

Det er sjældent jeg beder om Brians hjælp på mine ture. Jeg vil allerhelst klare mig selv. Men jeg havde brug for at lufte mine tanker.

Det endte med at jeg tog hjem. Jeg er ikke for fin til at indrømme, at jeg havde dummet mig. Jeg var sur på mig selv. Men ikke mere.

Ratata og jeg tog toget. For det ikke skal være løgn, så fik vi en togbøde. Lang historie. Men jeg betalte den straks efter togkonduktøren var gået videre. Det blev en dyr tur hjem i toget. Men da vi så endelig kom hjem og jeg pakkede mine ting ud, var vi glade.

Der var lidt overvejelser og noget forbedring, som vi skulle arbejde på. Hvis du vil læse mere, så gå på Hannah In Colors Facebook. Der er flere billeder og kommentar.

Vuf fra Ratata & Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.