Verdens mærkeligste sheltertur

Verdens mærkeligste sheltertur er turen jeg lige har være på i denne weekend. Efter en lang hård uge på jobbet trængte jeg til og komme ud. Ud i naturen og koble fra. Ud og starte bål, få noget frisk luft og få sovet igennem. Jeg sover altid bedre ude i et shelter når det er køligt, end hjemme i min egen seng. Begge dele holder jeg af.

Lidt for mange mennesker til mig

Da Osprey’en var pakket smed jeg den ind i Lille Blå. Min ældgamle Peugeot 106 som skal skrottes om lidt. I højt humør kørte vi mod Stignæs havn ved Skælskør. Der skulle nemlig ligge en lille hyggelig shelterplads lige ud til vandet. Det havde jeg brug for. Stilhed ved vandet.

Jeg fandt det hurtig, men blev ret overrasket. Det var allerede optaget. Det så ret hyggeligt ud. To unge mænd havde tændt bål og hyggede. Men pludselig så jeg hunden. En løs muskelhund som kom over imod mig.

De forsikrede mig at den var sød, men jeg tager ikke nogle chancer med dem. Jeg er hundeangst. Efter lidt snak med de to unge mænd, bestemte jeg mig for og køre videre.

Jeg havde brug stilhed og at være alene. Jeg er ret socialt. Ligesom sidste weekend, som var ret så fantastisk. Men engang i mellem har jeg brug for og være HELT alene i stilhed. Kender I det ?
Verdens mærkeligste sheltertur var kun lige begyndt. Det vidste jeg dog ikke endnu. Men denne hyggelige shelterplads har parkering tæt på. Man parkerer bare i Stignæs havn ved Omø færgen og går langs vandet hen til pladsen. Pladsen skal helt klart besøges igen en anden gang. Alene eller med en anden. Det ville være oplagt og fiske, da pladsen ligger lige ved kysten.

Videre op nordpå til en ny shelterplads

Jeg havde lagt en ny plan. Nemlig at køre op til Højbjerg shelterplads nord for Korsør. Der tænkte jeg, at jeg endelig kunne være alene. På vejen derop var min mobiltelefon næsten løbet tør for strøm. Jeg ville oplade den med min powerbank. Til min skræk opdager jeg, at den næsten er tom.

Sidste weekend stod den en halv dag i solen og ladede. Jeg må have brugt det strøm siden. Men jeg kan ikke huske hvornår. Men jeg tænker bare, at jeg kan oplade det hele fra cigarettænderen i Lille Blå. Så ingen irritation endnu.

Ude i bilen igen opdager jeg, at min oplader til cigarettænderen ligger i firmabilen. Dumt! Men ingen irritation endnu. Jeg kan bare købe en ny. Det gør jeg så to steder på ruten op til shelterplads nummer to. INGEN af dem virker i cigarettænderen. Meget mystisk. Det sidste sted jeg kiggede på en mere, spørger jeg manden bag disken om nogle forskellige ting. Han prøver de to jeg allerede har købt i hans bil og de virker sgu.
Altså! Jeg var både lettet og sur. Lettet fordi så gav det hele mening. Sur fordi en ting mere i Lille Blå ikke virker. Det betyder så ingen strøm, GPS eller billeder til mig. Sådan er livet. Sådan var det på verdens mærkeligste sheltertur.

Øl, bål og hygge

Jeg ladede min mobiltelefon med det absolut sidste strøm fra powerbanken og kørte op til shelterpladsen. Bare jeg kunne finde stedet, så skulle det nok gå.

Jeg parkede bilen, tog rygsækken på ryggen og gik efter pladsen. I favnen havde jeg en sæk brænde som jeg købte da jeg fejrede juleaften på Bildsø strand. Også nytårsaften.

Jeg gik, gik og gik. Igennem skoven og åben landskab. Det var solnedgang så jeg så mange hjorte og harer. Det var ret hyggeligt, og freden og roen var ved at indfinde sig hos mig.

Til sidst fandt jeg shelterpladsen. Placeret på det mærkeligste sted. Imellem E20 og klods op af en togbanen. Ikke ret idyllisk. Men god nok til mig.

Det første jeg gjorde var og smide rygsækken og starte et bål. Det længes jeg efter. Det var efterhånden ret mørkt og den knitrende ild som lyste op i mørket gav mit et glimt af lykke. Ny af da kom der et tog forbi. E20 kunne jeg høre langt ude.

Mens jeg sad der røg skuldrene ned og endelig følte jeg at jeg fik det jeg var kommet efter. Ro, stilhed og bål. I selskab med mig selv.

En lillebitte øl blev knappet op med mit multitool. Og til den anden hånd mine yndlings chips. Lige der var jeg ret lykkelig. Der var stille og mørket skænkede sig hurtigt.

Verdens mærkeligste sheltertur bål øl chips
Verdens mærkeligste sheltertur havde mange lyspunkter. Det var dejligt og sidde der.

Brændende kærlighed i mini trangia

Denne gang havde jeg min lille nuttede mini trangia med. Den skulle jeg kokkerere brændende kærlighed i. Den har jeg godt nok lavet meget lækker mad i. Den fungerer bare.

Mens det hele stegte, syede og boblede på risten over bålet, sad jeg og slappede af. Trætheden var ved og indfinde sig. Da maden var færdig spiste jeg næsten det hele og drak resten af den lillebitte øl.

Til venstre bobler mini trangia med vand i gryden og cocktailpølser med bacon i panden. Til højre er der serveret efter mørkets frembrud.

Da maden var spist og det sidste øl var drukket gik jeg i seng. Én af de primære grunde til og tage på verdens mærkeligste sheltertur var og få sovet. Sovet i gennem i kulden i min dejlige varme sovepose. Jeg sover klart bedst om vinteren. Men jeg har også sovet udenfor i isende kulde på en af mine lange vinter vandringer, hvor det gjorde ondt og trække vejret. Kulden skar i næsen.

Jeg hoppede vinter soveposen uden at vide om de mareridt jeg skulle have.

3 mareridt og forvirring

Jeg drømmer ikke så tit. Og hvis jeg endelig gør, så kan jeg ikke huske noget, når jeg vågner om morgenen.

Det første mareridt kastede jeg op i ét væk. Det var grønt, gult, sort, hvidt og det var galde. Det var dybt ned i min krop. Det var så mærkeligt. Jeg vågende halv hallucinerende. Satte mig op i soveposen og stirrede ud i mørket. Da jeg var kommet ned igen slappede jeg igen af. Om på den anden side og straks sov jeg videre.

Det næste mareridt blev jeg jaget af en mand med en kniv. Han ville slå mig ihjel. Hvorfor ved jeg ikke. Men det er ret stressende og have en stalker med en stor kniv. Lige inden han fik mig vågende jeg igen. Igen ret forpustet og groggy af mareridt nummer 2. Jeg lagde mig om på den anden sige og sov videre.
Det sidste mareridt blev Lille Blå sprængt i luften oppe på parkeringspladsen. Jeg var ret chokkeret i drømmen, Hvordan kan nogle findet på det ? Jeg vågende en sidste gang, og så at dagen allerede var begyndt. Så var natten slut. Jeg puttede bare lidt i posen og stod op til sidst.

Morgenen efter de 3 mareridt

Det som irriterer mig er at jeg skal have mareridt. Jeg trængte til og få sovet igennem. Så hvorfor alt det pjat ? Om de 3 mareridt skulle fortælle mig noget, kan jeg virkelig ikke vurdere. Jeg er god til og tolke mine egne drømme, når de prøver og fortælle mig noget. Lettere irriteret stod jeg op og kom i tøjet.

Solcellen blev som det første sat ud. I håb om lidt sol til lidt strøm til 1 billede eller 2. Ingen forhåbninger. Et nyt bål blev startet. Igen slappede jeg af med den knitrende ild. Mini trangia gryden fyldt med vand blev sat over. Der var både til te og grød.

Indtil vandet boblede pakkede jeg mine ting sammen. Men stoppede op flere gange og kiggede på ilden. Det var dejlig køligt. Jeg nød stilheden i mit eget selskab. Verdens mærkeligste sheltertur havde absolut en dejlig morgen.
Grøden blev spist i stilhed med udsigt til bålet. Min venstre hånd greb efter min brandvarme te i foldekoppen. Sikke en dejlig morgenmad.

Resten af mine ting blev pakket sammen og bålet blev slukket med vand. Så gik turen op til bilen. Gad vide om den så var eksploderet ?

Et fyldt kondom i en folder beholder

Lille Blå stod selvfølgelig i god behold. Heldigvis. Hvor var jeg lettet.

Efter og have smidt rygsækken ind i bilen, gik jeg over til kortet over stedet. Jeg ville studere noget, som jeg ikke forstod. Måske kunne kortet give mig svar. Det kunne det ikke. Det var ulæselig pga vejret. Så  jeg åbnede beholderen, hvor de papirkortet ligger.

I stedet for en folder over området, lå der et brugt fyldt kondom med knude på og stirrede op på mig. I ren forbavselse smækkede jeg den hurtig i igen. Troede ikke mine egne vildmarks øjne. Så jeg åbnede den igen og kiggede ned.

Jeg er SÅ pisse træt af folks pis og lort i naturen, på shelter pladser, i sheltre og alle andre steder hvor folk færdes. Jeg har set så mange danske shelter pladser som er fyldt op med folks klamme lort.

I forvejen var der spor af fest på shelter pladsen.

Det er fint at folk knalder med beskyttelse, men jeg gider ikke og kigge på hverken de folk eller deres klamme efterladenskaber. Tag det nu med hjem! Hvor svært kan det være. Der er også en skraldespand på pladsen.
Enten har de knaldet i et af sheltrene på pladsen. Båret det fyldte kondom hele vejen op til beholderen. Eller er det en tilkørende som har knaldet i bilen på parkeringspladsen og smidt den i. Eller måske har de kørt dertil med kondomet i bilen og smidt deres klamme lort i den beholder.

Lige med hvad, så tag jeres klamme ting med. Og hvis ejermanden til kondomet læser med, så skam dig. Tag det med dig eller smid det i en rigtig skraldespand. Ingen af os friluftsmennesker gider og kigge på det. Tak!

Selvfølgelig skal der være et fyldt brugt kondom på verdens mærkeligste sheltertur. Nok om det.

Verdens mærkeligste sheltertur med nogle overvejelser

Måske tænker du, om hvorfor jeg går så meget op i det strøm. Ture ud i naturen skulle jo netop være uden elektronik eller hvad ?

Grunden til jeg kalder den verdens mærkeligste sheltertur, er fordi  jeg ikke var så forberedt som jeg plejer og være. Jeg tjekker ALTID mit udstyr og sikre mig at jeg har alt med. Det sætter jeg en ære i. Også selvom jeg godt ved det hele går alligevel.

Det er da mærkeligt og køre rundt efter en oplader til bilen. Jeg burde da bare og tage afsted og nyde det hele. Uden elektronik. Ikke sandt ? Nærmest være glad.

Men nu har jeg en friluftsblog, hvor jeg har smukke billeder med i mine vandre artikler. Sådan har det altid være og sådan vil det altid være. Jeg tager ikke ud i naturen for at komme væk fra elektronik. Det kan jeg nemt styre. Jeg er ikke afhængig. Derfor jagtede en oplader til cigarettænder i bilen.

De 3 mareridt er heller ikke noget jeg har oplevet før. Jeg plejer og sove dybt og ikke drømme ret meget. Det fyldte brugte kondom var eddermame også et mærkeligt fund. Og til sidst synes jeg at det shelterplads var mærkeligt placeret.

Men på trods af alt hyggede jeg mig. Fik næsten det jeg kom efter. I påsken vil jeg ud igen. Det bliver med fyldte powerbanks, så jeg kan tage smukke billeder til jer og finde vejen derud.

Verdens mærkeligste sheltertur gav mig alligevel ro, stilhed og alenetid. Nu er jeg klar til en ny arbejdsuge.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.