Esbit Kogesæt med fast brændsel | Anmeldelse

Esbit kogesæt med fast brændsel er en af mange måder og lave mad på din tur. Enten en enkel overnatning i shelter eller på en vandretur. Kogesættet er sponsoreret af Friluft.dk og du kan se den her på deres side.

Her kommer min ærlige mening om Esbit kogesæt med fast brændsel.

Kolde fakta Esbit Kogesæt med fast brændsel:

  • Producent: Esbit
  • Navn: Esbit kogesæt med fast brændsel
  • Type: Kogesæt til friluftslivet til sprittabletter
  • Antal personer: 1 eller 2
  • Antal sæsoner: 4
  • Sæson: November og december
  • Testet i: Danmark
  • Sponseret: Ja af Friluft.dk

Frække fakta

  • Du kan købe sprittabletter i forskellige størrelser
  • Du kan puste sprittabletten ud, når du er færdig med at bruge den

Esbit Kogesæt med fast brændsel

Det positive

Låget kan sættes fast på kanten:

Når du er i gang med at koge vandet og du gerne lige vil tjekke, kan låget sættes fast på kanten af karret. Det er drønsmart. Mest fordi du ikke skal bakse med det. Hverken når du tjekker vandet eller hælder det kogende vand op.

Hyggeligt med det åbne kighul:

Du kan se på billedet ovenover hvad jeg mener. Hullet minder om en lille pejs, som er hyggeligt i mørket.

Nem at pakke ned og ud

Jeg synes den er nem og pakke ud og ned igen. Efter man lige har lært at samle kogesættet og putte den i posen kører det bare.

Sprittabletten kan pustes ud

De sprittabletter de har hos Friluft.dk kommer i forskellige størrelser. Du kan se dem her.

Jeg kan stadig ikke rigtig greje fidusen med de forskellige størrelser ? Bare køb de største og pust dem ud når du er færdige. Det er nemt.

Men omvendt, så skal den resterende sprittablet flyttes over i bunden af karret fra bunden. Hvis du altså ikke pakker den ind og putter i bunden næset gang. Der er mange måder at gøre det på.

Jeg har ikke forsket i sammensætningen af de forskellige størrelser sprittabletter. F.eks hvor lang brandetid har en 1 stor og 1 lille ?

Det negative

Bunden skal ind i karret

Hvis du altid sidder ved et rent og pænt picnic bord, så betyder dette punkt ikke noget. Men for mig som bruger den i skovbunden om vinteren, så betyder det rigtig meget.

Jeg sidder ofte i skovbunden i mørket og koger vand til mad og kaffe. Jeg finder det virkelig problematisk at bunden skal ind i karret, når den pakkes sammen.

Heldigvis er jeg ikke sart. Så jeg børster bunden af inden jeg sætter dem sammen.

Bemærkninger

Bemærkninger er hverken negativt eller positivt. Det kan være noget som jeg synes startede negativt eller mærkeligt, men som så har ændret sig. Nogle gange skal jeg lige finde ud af fidusen ved et nyt stykke grej.

Man kan lære meget henover tid. Det er det som bemærkninger handler om. God fornøjelse

Ophældning tager tid at lære

En pudsig lille ting ved dette kogesæt. Der er ingen hældetud. Så du skal bruge lidt tid på og hælde vandet op rigtigt. Uden og spilde.

Galleri med detaljer

Er Esbit kogesæt med fast brændsel værd at købe ?

For at svare endegyldigt på det store spørgsmål, så er der lige nogle forbehold vi skal snakke om.
Den første er at hvordan du får kogende vand på din friluftstur er virkelig en smagssag.

Nogle sværger til trangia med gas. Andre til en Jetboil med gasdåse eller en multifuel brænder. Hvis du f.eks er utryg ved gas, så er en trangia med sprit og denne Esbit brænder til sprit tabletter lige sagen.

Esbit Kogesæt med fast brændsel eller gas til din nye brænder

Det kan også handle om hvad man kan få fat i. Enten inden afgang på din tur eller når du er afsted. Sprit som er flydende i flasker er allernemmest at få fat på. Alle har en flaske under køkkenvasken med det. Supermarkeder – store, som små og byggemarkeder.

Gas som passer til f.eks en Primus eller en Jetboil er sværere at få fat på. Men hvis du kan lide lyden af en raket der letter, så er gas lige sagen. Bare op med den og så i gang.

Hvis du sværger til gas, så tror jeg ikke at du ville blive glad for denne. Men hvis du er ligesom mig der elsker at eje lidt forskelligt, så er den lige noget for dig. Jeg er nysgerrig og altid frisk på at prøve noget nyt i mit friluftsliv.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.