Fjällräven Abisko Lite Trekking Bukser

Fjällräven Abisko Lite Trekking Bukser er et par lækre friluftsbukser, som stadig har det velkendte G1000 stof, som vi kender fra deres bukser. Denne artikel er en anmeldelse, som helst skulle gøre dig klogere på om bukserne er noget for dig.

Bukserne er sponsoreret af Campz. Jeg har selv valgt dem udfra nogle hårde kriterier. Jeg har i forvejen et par Fjällräven Vidda Pro, som er vinterudgaven. Det er i hvert fald min vurdering. Jeg kan ikke holde ud og have dem på om sommeren, da de er for varme. Kvælende varme. Du kan se dem her i en af mine artikler. Der var jeg på sheltertur med 3 damer i den første weekend i januar 2020.

Jeg manglede et par hårdføre sommer bukser. Jeg kravler f.eks meget rundt på sheltergulve, rundt om bålet og er i det hele taget meget i gang. Så de skal kunne være behagelige, følge min krop og luftige til de drønvarme dage om sommeren.
Jeg havde kigget på mange forskellige slags. Der er virkelig mange forkellige slags.
Til sidst faldt valget på disse. De så spændende ud. Farven og str passede. De lød luftige, hvilket var rigtig vigtig.

Her kommer min ærlige mening om Fjällräven Abisko Lite Trekking Bukser. Selvom de er sponsoreret, så får I altid min ærlige mening om grejet.

Fakta:

Producent: Fjällräven
Navn: Fjällräven Abisko Lite Trekking Bukser (Damer)
Sponseret: Ja, af Campz. Se dem her
Min størrelse: 38
Stof: G1000
Min farve: Oliven grøn
Fås i farver: Oliven grøn og dark grey
Støvlekroge: Ja
Justeringsstropper ved anklen: Ja
Benlængde: kort
Lommer: 2 forlommer
Zipp-off: Ja, men på disse er det en lodret lynlås. Se billede nedenunder.
Insektbeskyttelse: Næsten 100 %
UV beskyttelse: Op til 50+
Testet i miljøerne: Skov og kyst
Testet i sæsonerne: Forår og sommer
Testet i: Danmark
Pris: 1.285 kr.
Vægt: 300 gram

Anmeldelsen af Fjällräven Abisko Lite Trekking Bukser

De positive

Fjällräven Abisko Lite Trekking Bukser

Gudelækker lækkerhed

Da jeg pakkede dem ud, gjorde jeg mig ikke de store overvejelser om hvordan de ville være og have på. De skal bare på og ud på eventyr.

Det eneste, jeg spekulerede på var om de var luftige nok. Stoffet føltes umiddelbart ret tykt. Nok fordi de er syet af deres populære G1000 stof. Det er tætvævet stof som gør bukserne utrolig slidstærke og hårdføre. Jeg har som sagt et par Vidda Pro, som jeg ikke ville have en kopi af.

Men jeg må bøje mig. Til forskel fra mine Vidda Pro, så føler jeg røvlækker i disse. Ja, undskyld mit sprog. Disse vil jeg gerne have på i byen til shopping, til afslappet fødselsdag (Hov, det havde jeg jo til min egen) eller i byen med høje hæle og en t-shirt. Totalt underspillet, som er lige min stil. Jeg forstår det heller det heller.

Jeg ved ikke hvad der er med mine Vidda Pro. Men dem vil jeg absolut kun have på i vinterhalvåret på mine friluftseventyr. Og når jeg så kommer hjem igen, så ryger de af som det første.

Jeg føler mig lækker i dem. Og det må man godt gøre. Også selvom det, i gåseøjne, kun er til friluftsliv. Som kvinde er det faktisk dejligt og føle sig feminin og ikke føle sig som en kvinde i mandetøj.

Jeg kan også godt lide at stoffet er tyndere end Vidda Pro.

Fjällräven Abisko Lite Trekking Bukser

Lodret zip-off

Disse friluftsbukser har lodret zip-off. Eller faktisk er der ikke noget som kan lynes af. Se billedet ovenover.

Jeg hader de friluftsbukser, hvor man kan lyne det nederste af og lave dem om til shorts. Nu skal jeg fortælle hvorfor.

Den primære grund er at bukserne falder virkelig grimt på kroppen. Det ser klodset ud.
Den næste grund er at du skal stoppe op bakse med at tage støvlerne af og hive de aflynede buksestykker af. Alt efter hvor stort fodtøj du har på, skal fodtøjet altså af. Medmindre du selvfølgelig vil ligne en idiot og have dem hængende på støvlen.
Den næste er at lynlåsen sidder imellem lårene og holder en fest. Mine lår er hverken fede eller tynde. Men lige store nok til at lynlåsen sidder i vejen og jeg kan mærke dem.
Den sidste grund er den mest idiostiske. Jeg kan se, at tanken bagved er at det skal være praktisk. Men for mig er det lige omnvendt. Du bliver nød til og stoppe op. Måske tage rygsækken af. Måske står nogle og venter på dig. Måske, eller det er fakta, at vejret skifter ret meget her i Danmark. Så af-og-på konceptet får en hel ny betydning.

Jeg er blevet fanatisk fan af den lodrettet lynlås. Den er alt det modsatte af grundene ovenover. Lige minus, at det ser lidt fjollet ud, når de er åbne. Folk tror, at de er gået i stykker. Det kan jeg godt leve med.

Før disse bukser, vidste jeg faktisk ikke at der fandtes andre muligheder. Og hvis du tænker, om de lufter nok. Så er svaret JA. Jeg har haft dem på på flere dødvarme vandringer. Der er virkelig gennemtræk og kropstemperaturen går hurtig ned. Mor er glad.

De negative

Fjällräven Abisko Lite Trekking Bukser

Farven og lommerne

Da jeg pakkede dem ud, måtte jeg lige kigge på sedlen igen. Stod der ikke oliven grønne ? Det gjorde der altså.

Inden jeg skrev denne rubrik til jer har jeg tjekket igen. De er alt ikke i nærheden af grønne. Overhovedet ikke. Hvis jeg skulle beskrive farven var det brun som bark og jord.

Det er altså skuffende. Jeg gik helt bevidst efter grønne friluftsbukser. Noget jeg længe har ønsket mig. Afdæmpet grøn, så jeg ikke ville ligne en frø med den grønne Osprey. Oliven grøn er en smuk farve.

Jeg elsker farver og tager dem ret seriøst. Men jeg er kommet over skuffelsen. Jeg synes bare ikke, at de skal sælges som grønne.

Farver ligger ikke over pasform og bevægelighed. Men de skal begge ligge højt på min skala. Så er de nemlig godkendt.

Jeg kan leve med barkbrun. Specielt når så meget andet ligger højt.

Lommer er vigtigt. Både til og varme hænder i, opbevare friluftsudstyr i og måske din mobiltelefon. Hvis du da har den med. Eller til og tørre birkebark i.

Lommerne i disse bukser er ret så flade. Jeg kommer fra Vidda Pro, hvor højre sidelomme er på størrelse med en balsal. Den elsker jeg. Den kan både have min GoPro, mobiltelefon og snacks. Den savner jeg lidt. Men omvendt har jeg vænnet mig til at den ikke er der.

Jeg tror faktisk, at én af grundene til jeg føler mig så gudelækker i disse bukser er at de sidder tættere til min krop. Så det er vel godt ? Jeg maser min mobil ned i den falde lomme og har ellers knive, multitool og andre gode sager i de andre. Så det går alligevel.

Fjällräven Abisko Lite Trekking Bukser

Pasformen til bredere hofter

Dette punkt omhandler ikke mine hofter. Men nu har jeg møde så mange damer med brede(ere) hofter som har opgivet at finde et par Fjällräven bukser de kan være i.

Denne frække buks, som denne anmeldelse omhandler, kan du med garanti ikke være i. De er ikke designet og syet til brede hofter.

En af de gange hvor jeg vandrede Kongskilde vandringen (den til de arrangerede vandringer) mødte jeg en familie på shelterpladsen. Damen og jeg faldt i snak om friluftsbukser.

Den søde dame havde ret så brede hofter og en stor numse. Hun anbefalede simpelthen Fjällräven Nikka Bukser Damer (Curved). Hun havde et par på og de sad bare flot på hende. Jeg spurgte om hun havde bevægelsesfrihed. Det svarede hun ja til.

En anden ting hun også var glad for var pasformen bagtil. De er skåret højere bagtil end foran, så det irriterende grimme hul, som normalt kommer. Den er der ikke. Hun så virkelig lækker ud i dem.

Campz har dem også. Du kan se dem her.

Fjällräven Abisko Lite Trekking Bukser

Støvlekrogen som mareridt

Jeg hader den støvlekrog. Hvis du ikke ved hvad jeg mener, så kig på billedet nedenunder. Anden sidste billede. Til jer som ikke ved det, så sidder den foran på buksen. Allernederst. Måske kender I den ? Måske gør I ikke ?

Noget af det første jeg tænkte var om den var på. Det står faktisk inde på deres produkt beskrivelse, at den er der. Men jeg havde nok glemt det.

Hvis I læser med Fjällräven, så kunne jeg godt tænke mig og vide hvorfor ? Hvad er idéen bag den ? Jeg kan simpelthen ikke regne det ud. Hvis en af mine læsere ved det eller selv er fan af den, vil jeg gerne høre om det.

Jeg har KUN problemer med den. Men kun på mine Vidda Pro. Når jeg bøjer mig ned og f.eks skal puste ind i bålet hænger de fast i støvlen, så jeg næsten mister balancen, når jeg rejser mig op.

Når jeg kører bil i dem og skal bruge koblingen, sætter de sig fast igen. Så irriterende. De sidde fast hele tiden. Og jeg har aldrig brugt dem med vilje.

Men det gode er faktisk, at på disse bukser sidder de så langt inde i to lag stof, at de ikke kommer ud og laver rav i den. Det er lækkert. Jeg har overvejet meget kraftigt at klippe dem af på mine Vidda Pro.

 

Detaljerne på Fjällräven Abisko Lite Trekking Bukser

Lidt mere om Fjällräven Abisko Lite Trekking Bukser ?

Fjällräven er jo efterhånden en af nordens førende friluftsbukser. Så de er både hypede, populære og ses overalt. De er ekstrem alsidige og kan bruges til både friluftsliv i alle afskygninger. Jeg ser næsten hver dag mænd som går i dem i byen, når de handler ind, kører på MC eller noget helt tredje. De er robuste, taknemmelige og de fåes i mange former, farver og hvis du imprægnerer dem med grønlandsk voks, så har du en vinter friluftsbuks. Det skal jeg helt klart prøve.

Fjällräven er, uden tvivl, godt kram. Personligt er jeg vild med design som er gennemtænkt, klogt og hvor man har gjort sig umage. Fjällräven er uden tvivl også i den høje af prislejet. Der er andre alternativer derude. Udover at gå med numsen bar.

Noget andet jeg drømmer om er at teste dem om vinteren. Med og uden voks på. I sne, slagregn og i frost grader.
Se den grønlandske voks hos Campz.
Eller i Samaria Kløften i 40 grader. 17 km i bagende hede i en kløft uden skygge og på store sten. Brian og jeg har vandret den i juli 2018. Eller måske på “De tørre stens rute” på Mallorca. Den har vi også vandret. Fjällräven skriver på sedlen som er med bukserne, at de skærmer for solen. At solen ikke kan komme igennem stoffet. Samme effekt som solcreme. Jeg har i forvejen en skjorte, som har samme effekt. De er geniale, når solen bager og din hud har fået nok, samtidig med at der ingen skygge er.

Er Fjällräven Abisko Lite Trekking Bukser noget for dig

Hvis du som sagt har en bred(ere) hofte og numse end mig, så er disse fritidsbukser ikke noget for dig. Så skal du over og finde som er designet til din kropstype. Det er nemlig ikke lige meget hvordan bukser er designet, klippet og syet ifht kroppen.

Hvis du har pengene, og vil have en robust buks, som er alsidig og holder i virkelige lang tid, så synes jeg bestemt, at det er et godt køb. Det eneste, som jeg virkelig hader er de støvlekroge. De trækker virkelig ned for mig.

Nu er jeg helårsvandrer. For mig betyder mit grej meget. Det hele. For mig skal et par bukser både holde vandet ude, tørre forholdsvis hurtigt. Specielt om vinteren, hvor det er endnu vigtigere. Jeg er slet ikke færdig med dem. Jeg kan mærke, at vi har et vildt eventyr endnu. Jeg tror de skal med til Thailand næste år, når Brian og jeg skal giftes på en strand derovre.

Billedet er taget i juni 2020 ved Trans Kirke. Brian og jeg var på weekend i sommerhus for at researche naturen til min arrangerede vandretur.

Det var alt fra mig.

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.