Friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver

Friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver skulle have været holdt på en lækker shelterplads i skoven. Jeg troede, at det var det eneste som duede. Men jeg blev klogere. Det skal vi snakke om i denne artikel. I skal se mine friluftsgaver, se min lækre menu med store bøffer på min nye kombineret bålfad og grill.

Jeg fyldte 39 år den 30. maj 2020 og det var i den gode ende af corona krisen. Vi blev lige nøjagtig 12. På det tidspunkt var det kun tilladt med 10 på en shelterplads i skoven. Jeg ringede nemlig ind til corona hotlinen. Jeg tog en hurtig beslutning og flyttede den hjem i vores fælleshave, som jeg faktisk overhovedet ikke har lyst til. Hvis jeg skulle holde min fødselsdag som jeg allerhelst ville så skulle de være langt ude i det mest primitive, man kunne forestille sig. Sådan er jeg som friluftsmenneske og helårsvandrer. Jeg havde mine betænkeligheder, da nogle af mine venner ikke er på samme bølgelængde. Så det gode ved og rykke den hjem var, at der f.eks var et toilet.

Jeg havde mange ting, som skulle ændres og ordnes, så der var ikke tid til at dvæle ved det nye sted.

En lækker menu med store bøffer på grillen

Som det første havde jeg bestemt, at vi skulle havde s’mores og små pandekager med topping over bålet. S’mores bagte de selv på metalspyd og pandekagerne bagte jeg på panden. Bålkaffen var der også. Sådan ser det ud.

Jeg elsker kød og store bøffer. Jeg valgte en menu, hvor de store bøffer, de forkogte kartofler og grillspyd på wire skulle steges. Salat var forberedt før gæsterne kom. Nedenunder står jeg med en ½ meter oksefilet i hånden på +4 kg. Dem skar jeg store bøffer af. Bagved til højre sidder Mette med hendes kæreste Nicklas. Mette var hende jeg vandrede med langs Vestsjællands kyst i februar 2020. Hun er en kær veninde og jeg er også blevet glad for hendes kæreste.

Friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver

Jeg havde stilt et alt for lille bord frem til buffet/anretter bord. Men jeg havde ikke andre. Der stod salaten, grillwires med kød og grøntsager og de tykke bøffer.

Sådan ser det så ud. Altså jeg bliver helt sulten igen. Til højre står min lille nuttede pop-up grill. Den er jeg rigtig glad for. Den er perfekt til to på friluftseventyr eller til en tur på stranden. Men til 12 sultne mennesker er den for lille. I kan se flere smukke billeder af den her.

friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver

En hyret bålmester til friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver

Jeg havde hyret ham her igennem et lokal bålbureau til og starte bålet og passe det. Ej, det er selvfølgelig min Brian. Tak for hjælpen, min skat.

friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver

Jeg fik meget ros for maden. Den smagte virkelig også lækkert. Det var en tilpas blanding af noget de selv kunne hygge med og så mig, som styrede det bålet og panden. Der var smæk på varmen, så det gik hurtigt. Ligesom en madsælger på gaden i Egypten råbte jeg bare op, når noget var færdig. Hvis ingen lige meldte sig, smed jeg det på Mettes tallerken eller på et fad på bordet.

De gule bålhandsker blev sendt videre

Jeg er ikke supergod til og smide bålmester ansvaret, når det går så godt og der er smæk på varmen. Mest fordi jeg rent faktisk er god til det. Men til sidst spurgte Mettes kæreste Nicklas om han ikke skulle tage over ? Jeg var ikke meget for det. Men jeg kunne mærke, at det skulle jeg. Så han tog mine gule bålhandsker på og afløste mig.
Se lige nedeunder. Han var den eneste af mændende, som kunne passe mine gule bålhandsker. Tak Nicklas. Det var meget betænksomt.

friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver

Min bedste kammerat Tommi sidder ved siden af Nicklas.

Så kommer der lige noget om de gule bålhandsker og den nye grill. De gule bålhandsker står ikke distancen med varme ting. Når jeg stod med den brandvarme støbejernspande i hænderne gik varmen igennem efter kort tid. Det dur ikke. Jeg skal have nogle hvor man kan flytte gløder med og holde en brandvarm pande, så længe jeg har brug for at holde den.
Disse gule er fra Spejdersport. Jeg har selv købt dem.

Den nye grill/bål fejler på et punkt. De små flapper, som holder risten op, er ikke lange nok. Så risten falder ned midt under madlavningen. Ret belastende og potentielt farligt, hvis du i i ren refleksion griber ud efter noget, som er varmt.
Som uddannet teknisk designer på fremstilling- og produktionslinjen kan jeg ikke bare se bort fra sådan noget.

Jeg har besluttet mig for at tage tilbage i butikken og fortælle dem det. Jeg synes faktisk ikke,. at det er okay. Men den er jo taget i brug. Jeg er så heldig, at jeg har fået min friluftsven herfra Slagelse til og svejse længere flapper på den. Tak Claus.

Man ellers var folk helt vildt fascineret af bålet, som kan forvandles til en grill.

Telte og skattejagt til børnene

Borddækningen var ret simpel. De mest naturlige sted er jo også altid, at samle sig rundt om bålet. Men under spisningen synes jeg, at man skal sidde ordentlig. Jeg havde sat mine tre telte oppe og lavet et lounge område foran.

friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver

Teltene faldt i god jord hos børnene. Store som små. Her ligger Marcus i mit High Peak Siskin.

friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver

Hvis min friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver i haven skulle have været endnu bedre, så ville jeg gerne have haft en træstub til og slå som i med. Og en station med øksekløvning. Så kunne folk prøve min Hultafors økse. Og til sidst mulighed for at hænge min hængekøje op.

Til børnene havde jeg forberedt en skattejagt. Jeg havde tegnet et kort over området i haven plus noget udenfor. Markeret med grønt, hvor man kunne finde en seddel.

Dem skulle så finde. 4 bogstaver som de skulle sætte sammen til et friluftsord. De byttede rundt og sagde forskellige ord.

Til sidst sagde Marcus højt “Skøge”. Jeg var flad af grin. Han siger sådan nogle sjove ting. Ordet var Ø-K-S-E. Da de så havde fundet min Hultafors økse i haven, fik de præmie. Det var så sjovt. Jeg elsker, at finde på sådan noget.

Gæster til friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver

Friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver kræver jo også verdens bedste venner.

Tommi, som faktisk rigtig hedder Torben, og jeg. Ham kender I godt. Det er ham som har overtaget min schæfer Musse, som jeg overnatter hos på sofaen i Odense konstant og som jeg er i sommerhus med hver år i juli. Tommi og jeg har kendt hinanden i over 10 år. Han er min bedste kammerat. Det er altid ham jeg ringer til. Og endnu mere når Brian er udsendt. Vi kan snildt snakke 1 time i telefonen.

Izzet som sidder til højre er min venindes mand. Ham har jeg kendt lige så længe som Tommi. Engang for 10 år siden var Tommi og jeg faktisk 14 dage på ferie i Tyrkiet sammen hos Izzet og Camilla.

Camilla har jeg kendt siden 2006, hvor vi mødtes på pædagogseminariet i Odense. Camilla og Izzet har tre lækre børn sammen. Dem kan I se nedenunder.

Sofia sidder på Mettes motorcykel og Marcus sidder på Tommi’s Harley.

I skal heller ikke snydes for Nicklas’ motorcykel. Både Mette, Nicklas og Tommi kom på motorcykel. I gamle dage sad jeg bagpå Tommis motorcykel. Det er ikke denne. Men det var en Kawasaki Ninja.

På min arm sidder Elias og han er det eneste barn, som seriøst river i mine æggestokke. Selvom jeg aldrig har haft et ønske om at få børn, så er der bare et eller andet ved Elias. Jeg havde ham siddende på min arm hele vejen ud til Stines og Naysens bil og tilbage i haven. De to kan du se nedenunder.

Stine og jeg har kendt hinanden siden 2006. Hende, jeg og Camilla mødte hinanden på pædagogseminariet i Odense. Vi har et helt specielt forhold. Dette bånd går videre til hendes datter, Naya. Hende kan I se nedenunder.

Naysen og det specielle bånd

Naysen, eller mosters pige, til højre. Naya kommer ofte til Slagelse og jeg har været 1000 gange i Odense for at passe. Da hun var 1 uge gammel lå hun for allerførste gang på mit bryst. Det er 9 år siden. Hun er nogle gange med på mine video og hun har været med på Danish Outdoor Festval i 2019.
I sommeren 2019 måtte vi desværre begrave hendes far. En stor sorg for os alle. Det gjorde ondt på os alle. Hun er min engel og jeg passer rigtig godt på hende (og hendes mor).

Søde Sofia har lige sneget sig med på billedet. De går jo hurtigt når de bevæger sig rundt.

friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver

Friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver

Så kommer det vi alle har ventet på. Nemlig friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver. De kommer her.

  • Den kæmpestore Fiskars økse er fra Brian. Den er dog afleveret tilbage. I stedet har jeg bestilt en Hultafors skov økse fra Spejder sport.
  • Den lille Coghland spade er også fra Brian. Den beholder jeg. Den kan man graver rafter ned med til spændende bushcraft projekter med.
  • Den lille kniv er fra Stine og Naysen. Det er en Optinel No. 9. En lille frækkert, som jeg vil bruge til og snitte med.
friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver
friluftsfødselsdag i fælleshaven med friluftsgaver

Så har jeg fået en bog. Eller et gavekort til Bog & Idé, hvor jeg så efterfølgende selv har købt den. “Vandrerute i Danmark”.

Så har jeg fået gavekort til Elgiganten, hvor jeg har købet et Canon EOS 50M. Det spritnye indenfor kompaktkamera. Det gamle hakkebræt af et Olympus E450 er fra 2006. Det fejler intet, men softwaren er løbet fra den. Jeg elsker den. Den har været med mig rundt i verden. Sverige, Frankrig, Egypten, Kreta, Grækenland, Tunesien og flere lande jeg ikke kan huske.

Brian siger, at der er flere gaver på vej til mig. Så dem venter jeg på. Udover de viste fil jeg også en stegepande til komfuret, en kulsyrepatron til min Sodastream.

Det var verdens bedste fødselsdag. Helt perfekt. Jeg gør det gerne igen. Jeg har i hvert fald fundet ud af, at jeg ikke behøver det vilde. Bare mine elskede venner er med og så bålmad. Det er alt jeg behøver.

Grønt hjerte fra Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.