Friluftsliv gavner dig

Friluftsliv gavner dig. Måske vidste du det ? Måske ikke. Her i denne artikel vil jeg ridse op for dig hvorfor jeg synes det. Min artikel er baseret på mine egne erfaringer og hvad andre siger til mig. Og ikke mindst hvad jeg har læst på nettet om emnet.

Men før vi begynder og før du finder ud af hvorfor friluftsliv gavner dig, skal den stemning lige sættes. Det gør vi med et billede fra mit eget friluftsliv. Et billede jeg elsker.

I virkeligheden elsker jeg mange af mine friluftsliv billeder. Dette billede er fra en nytårsaften i shelter på Møn.

Friluftsliv gavner dig – her kommer hvorfor

  • Du ved det godt. Bevægelse og frisk luft ER godt for dig. En inaktiv livsstil er dårlig stil. Det vil lægerne og andre fagfolk nok give mig ret i.
  • Friluftsliv giver et tiltrængt pusterum. Når jeg bokser med noget i mit privatliv hjælper en tur i naturen ALTID. Jeg lyver ikke. En kort gåtur eller en lang vandring. Alle udfordringer kommer i alle størrelser. Det samme gør friluftsliv. Jeg tænker bedre udenfor med højt til loftet, hvor der er tid og rum til at tænke. Prøv det næste gang du bokser med noget. Smid evt et bål med i puljen. Den hyggelige knitren ophøjer roen og sænker pulsen.
  • Jeg indfanger rigtig meget selvtillid, selvværd og identitet i naturen. Jeg arbejder efter at dygtiggøre mig. Det behøves man slet ikke. Mindre kan sagtens gøre det. Det fantastiske ved friluftsliv er netop at der er så mange muligheder. Der er så meget at hente.
  • Følelsen af at føle sig lille og ubetydelig. Det lyder måske ikke rart, men tro mig, dét et det. Jeg sætter det i perspektiv til vores hverdag, hvor jeg personligt synes at mange føler sig hævet over alt muligt. Loven, andre menneskers følelser og oplevelser og at alt skal ske efter deres hoveder. Det tangerer til ligegyldighed, uretfærdighed og kollektiv blindhed engang imellem. Naturen kunne ikke være mere ligeglad med dig. Du skal lære at tilpasse dig og hvis du fejler er der konsekvenser.
  • Den sidste jeg vil vende er din puls. Nu ved jeg om den render for hurtig og er for høj. Min er vist okay. Jeg er i hvert fald ikke stresset. Men jeg har ofte brug for at trække stikket og finde ro. Få sænket pulsen. Og hvorfor vente ? Efter en halv eller hel dag ude føler jeg mig genstartet og klar igen.

Inspiration fra andre kredse er velkommen

Hvis du ikke er helt overbevist endnu, så tag mine ord for det. Tag ud. Hvis det ikke virker så kontakt mig gerne. Så plukker vi den den høne sammen.

Nogle andre som også er interesseret i sætte ord på at friluftsliv gavner dig er Alleud.dk. De har denne artikel som jeg synes er sjov. Overraskende ting over danskernes friluftsliv krydret med procenttal. Læs den gerne “10 overraskende ting du ikke vidste om danskernes friluftsliv”

Det var alt. Vi slutter med 3 lækre billeder fra mit friluftsliv. Mit ønske er at du føler dig inspireret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.