Friluftsliv og trivsel

Friluftsliv og trivsel er noget som optager mange mennesker i dag. Ikke bare fagfolk. Men også os almindelige dødelige. Lille Danmark er virkelig ved at vågne op og finde tilbage til naturen. Stille og roligt. Fagfolk og universitetsstuderende laver analyser, metode beskriver og skriver lange rapporter.
Det gør jeg ikke. Jeg udlever det. Men meget bevidst om, at det giver bedre trivsel. Det kan jeg mærke.

Så når der kommer en ung mandlig universitetsstuderende fra Københavns Universitet og vil interview mig om friluftsliv og trivsel, så siger jeg højt ja. Jeg råber det nærmest. Alt hvad der lugter af at få mit budskab ud, tager jeg imod med kyshånd.

Kom lige til fornuft igen

Først havde vi aftalt at mødes hjemme hos mig i min stue. Så kunne han se mit grej, mit kontor med mine indrammede interviews på papir. En kop kaffe inde ved mit spisebord, hvor han kunne interviewe mig. Men heldigvis kom jeg til fornuft igen.

Nu da det handlede om friluftsliv og trivsel, så skulle han da have en smagsprøve på den ægte vare. Jeg foreslog bål på Soldatens Lod i Slagelse og have en snack. Jeg havde også en udfordring til ham. Noget som de fleste ikke vil. Men nu skulle vi se om han var mus eller mand.

Friluftsliv og trivsel med bål

Først skulle vi samle brænde til bål. Det havde regnet længe og meget, så jeg tvivlede lidt på hvor stort et bål vi kunne starte. Jeg havde både taget min økse, foldesav og kædesav med. Så han blev sat i sving. Sammen fik vi samlet en god bunke. Jeg fik startet bålet til sidst. Men alt var så drønvådt. Det tog irriterende lang tid.

Da bålet var køreklart, satte jeg mig over på bænken og interviewet begyndte. Han havde nogle virkelige godt spørgsmål. Nogle kunne jeg svare på med det samme. Andre skulle jeg lige bruge lidt tid til at tænke over. Jeg elsker det. Hvor er det spændende. Min største vision er at inspirere og få budskabet ud. Budskabet om at friluftsliv kan give os meget mere end vi drømmer om.

Da interviewet var slut var bålet gået ud. Tiden var også næsten gået. Men som den friluftskvinde jeg er havde jeg backup. Feltration. Min gæst skulle ikke sulte eller mangle noget.

lifestraw vandrensning Slagelse soldatens lod bål friluftsliv og trivsel

Han havde aldrig smagt feltration før. Han har nemlig ikke været i Hæren. Så det blev til en mad med Orifo brød og med peanutbutter på. Så fik han prøvet det. Jeg synes det er fedt at give folk en oplevelse, når de er ude med mig.

Vandrensning til mus eller mand

Jeg havde den her udfordring til ham. Jeg havde allerede drillet ham lidt tidligere. Han fik min kædesav med ordene “Så må vi se om du består manddomsprøven”. Det gjorde han. Der blev gået til den og savet i rask tempo.

Han var simpelthen så frisk. Han ville hellere end gerne. Så vi gik hen til søen. Jeg tog min LifeStraw Personal med.

Den er faktisk sponsoreret af Spejder sport for længe siden. Det er ikke meget jeg har brugt den. Jeg bruger til gengæld min LifeStraw Universal meget. Den som sidder i min røde Nalgene flaske. Den har I set så mange gang på billeder. Ellers se den hos Spejder sport her.

Men denne her kunne faktisk godt bruges på denne måde. Som en smagsprøve for andre til vand i naturen. Mundstykket bliver selvfølgelig sprittet af.

Han var først. Han møvede sig hen til kanten og stak Lifestraw’en ned i søen. Den kunne ikke nå. Han møvede sig lidt mere og til sidst lykkedes det. Imens stod jeg på bredden og grinede helt vildt.

Det smagte af vand. Bare lidt anderledes. Jeg synes det var så frisk gjort. Så blev det min tur.

Det smagte godt. Lidt af jord. Men ikke meget. Jeg er jo meget stor fan og ret afhængig af vandrensning. Vi bruger rigtig meget vand i vores husholdninger. Vi tager det meget for givet. Som vandrer og kun med eller måske uden en vandrensning, lærer man at sætte pris på vand. Jeg tager aldrig vand for givet mere.

Friluftsliv og trivsel hører sammen

Som jeg sagde til Andreas “Bare spring alle de analyser over i jeres rapport. For friluftsliv giver trivsel”. Det er sandheden.

Jeg bruger frilufts meget bevidst. Det gjorde jeg ikke i starten. Som helt grøn. Men det var også inden jeg vidste noget om det.
Friluftsliv giver mig ro, stilhed og tid til at tænke. Når jeg vandrer kan du ligge en dejlig træthed og tæmning af min rastløshed.

Jeg elsker kontrasten i at blive beskidt, fyldt med snavs og jord, have uglet hår og bare være til, når jeg er ude. Og omvendt hjemme have fint dagligdagstøj på. Jeg kan være den jeg vil, når jeg vil. I skrivende stund har jeg f.eks for 3 dage siden købt min brudekjole, sløret, de høje hæle med glimmer og på brudekjolen er der perler og palietter.

Friluftsliv får min puls ned. Jeg gearer automatisk ned. Jeg henter selvtillid, selvværd og boost i naturen. Jeg bliver inspireret og finder en glæde jeg ikke finder andre steder.

Det var en god dag og Andreas, du gjorde det godt. Tænk at tage offentlig transport helt til Slagelse og interviewe mig. Når deres opgave er afleveret får jeg en kopi. Jeg er faktisk ret nysgerrig. Jeg glæder mig.

Henter du også det samme i naturen som jeg ? Turde du og smage søvand i min LifeStraw ?

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.