Jul med friluftsgaver

Jul med friluftsgaver, and og ualmindelig meget hygge. Sådan var Brian og min jul her i 2019. Hvilken forskel fra sidste jul, hvor jeg fejrede julen alene i et shelter i skoven vandet. Brian var udsendt som soldat.
Det var også dejligt, og jeg gør det gerne igen. Julen i 2020 bliver også i naturen, for der er Brian udsendt som soldat igen.

Jul med mådehold – eller noget

For nogle dage siden skrev jeg en artikel til jer. Den handlede om at tage aktive valg i december og til juleaften. Både til- og fravalg. Jeg skrev den primært til en håndsrækning til dem som ikke ved hvilket ben de skal stå på i december. Jeg har selv været der. Den hedder “Friluftslivet har ændret min jul“. Læs eller genlæs den.

Jeg skrev også noget med gaver. Personligt vil jeg ikke give gaver, som jeg ikke ar råd til eller som ikke giver mening og give. Jeg har altid et overslagsbudget og fortæller det gerne til folk. 100 kr til veninder. 500 kr til min bedste kammerat og 500+ til min skattemand Brian. Det er et fastlagt. Det ved vi alle godt. Jeg holder mig til det fastlagte budget, men kan godt afvige nogle kroner, hvis jeg finder noget virkelig interessant.

Gaver skal ikke købe kærlighed, aflaste ens dårlig samvittighed eller fritage ens ansvar over samvær med ens barn. De skal bare være fra det rene hjerte og glæde uden bagtanker.

Og så er der Brians gaver

Så er der min Brian. Jeg bliver altid så begavet. Både til min fødselsdag og hver jul. Det matcher slet ikke mit budget. Men det skal det heller ikke. Man skal ikke give for det samme, men nok lige afstemme forventninger højt. Så det har vi gjort.

Jeg har givet for mindre til alle denne jul, fordi vi lige har købt en bil. Det tog lidt af min opsparing. Men ingen har lidt overlast og den bedste gave er alligevel tid, nærvær og opmærksomhed. Det kan ikke købes for penge.

Som nævnt is idste atikel, så har vi fravalgt juletræet. Så vi havde en plante som juletræ. Først synes jeg selv det var skørt. Og tænkte om det dog ville blive godt. Men da jeg pyntede det, lagde lys på og satte vores gaver nedenunder, forsvandt den følelse. Det var så smukt og jeg var glad.

Jul med friluftsgaver

På Brians gave stod der “Fra mus, til mus”. Den gik lige i hjertet på mig.

Det blev en jul med friluftsgaver. Dem får I at se lidt længere nede.

Op i numsen på anden med de svesker

Vores jul gik stille og roligt. Brian sov længe som altid. Vi er skarp opdelt som A- og B-menneske. Jeg vågner kl 7 og Brian sover til kl 12. Så jeg havde nogle meget stille timer julemorgen.

Jeg snakkede med min far i 1 time i telefon. Jeg brugte ret lang tid på og skrive den føromtalte artikel. Da Brian stod op begyndte dagen for alvor. Så var det jul.

Brian manglede, at pakke mine gaver ind. Så han skulle lukkede døren til hans kontor og genbrugte mit skilt, da jeg gjorde nøjagtig det samme dagen før. Er I klar over hvor meget jeg grinede ?

Mens Brian rodede med julegaver, gik jeg i køkkenet og fik de sidste chokolader ud af formen, som jeg havde støbt dagen før.

Mørk chokolade med nøddekrokant og let syrligt solbærfyld. Udsigten var denne.

Jul med friluftsgaver

Vi tilberedte julemiddagen sammen. And med hvide kartofler, brun sovs og købt rødkål.
Når jeg har folk med i mit køkken, skal jeg vænne mig til det. Der er fart på og med en knap så erfaren mand, må forklare hvad jeg vil. Han fik en manddomsprøve af mig. Han skulle stikke hånden ind og fjerne posen med indmad i anden. Forsigtigt gik han i gang. Tøvede lidt ved gumpen. Den vender jo op og er trykket ind. Den så kunne han ikke lige gennemskue. Jeg tror heller aldrig han har tilberedt and før.

Han skar æbler og tjekkede svesker for sten, mens jeg saltede og mest kiggede på han. Jeg drillede ham lidt. Skamflirtede og nussede ham i nakken. Han trykkede, efter min anvisning, rundt på hver sveske inden han puttede dem ind i anden.

Han trykker på en, stopper, kigger op og siger uimponeret til mig:

“Mus, din humor lige nu er ligeså flad som de her svesker”

Julemiddagmed perfekt brun sovs

Det næste var Disneys juleshow og bagefter skulle jeg gå live på Facebook og Instagram. Missionen var at læse den forrige artikel op.

Det gik fint. Dernæst var det den obligatoriske julemiddag. Selvom det kun var Brian og jeg, så var det bare så hyggeligt. Det er ikke mange mennesker på denne jord man kan sidde alene med juleaften og have en fest. Vi hyggede, snakkede om alt muligt, grinede helt vildt og flirtede lidt.
Noget magisk skete denne jul. Nemlig at min brune sovs faldt i Brians smag. Jeg har før lavet en brun sovs til julemaden, som han ikke kunne lide.
Bordet var fint dækket.

Jul med friluftsgaver

Brian stivnede dog da han så servietten med egern på. Den blev skiftet ud til en rigtig mande-mand serviet. Sådan!
Efter maden var spist og køkkenet ryddet og fint var det tid til en jul med friluftsgaver. Uh, jeg glædede mig.

Jul med friluftsgaver under træet

Jeg var spændt på hvad Brian havde købt til mig. Han overforkæler mig altid. I starten var det uvant for mig. Men nu, efter 6 år, har jeg vænnet mig til det. Han er selv den mest beskedne mand jeg kender. Vi har 2 forskellige budgetter og vi giver ikke mange gaver. Jeg har 3 udover Brian. Brian har kun mig. Allerhøjest hans mor.

Så kom vi igennem julegave stakken. Jeg fik det jeg ønskede mig – og mere til. De 5 første er fra Brian. Gavekortet til Spejder Sport er fra min bedste kammerat og hans mor. Og den sidste er fra min veninde.

  • En Kelly Kettle Scout fra Spejder Sport. Se den her.
  • En Goal Zero Light-A-Life Mini Lampe fra Spejder Sport. Se den her.
  • En hovedpude fra Tempur
  • “Lovely” fra SJP parfume. Min yndlings parfume.
  • Et gavekort til Intersport på 300 kr
  • Et gavekort på 500 kr til Spejder Sport
  • En ansigtsvask fra Kiehl

Så det blev en jul med friluftsgaver til mig.

I fremtiden vil jeg lede efter flere genbrugsgaver. Nogle som giver mening og som er flotte. Selv sønsker jeg mig grønne Fjällräven Keb bukser. En brugt Sage Espresso kaffemaskine og flere friluftsgaver. Og måske en brugt 2-håndøkse. Jul med friluftsgaver behøver nemlig ikke at være nye.

Jul med friluftsgaver

Jul med friluftsgaver

Jeg synes den Kelly Kettle er spændende. Den skal erstatte min mini trangia. Jeg elsker den ellers. Men den kræver sprit eller et bål. Denne kedel skal have pindebrænde i bunden. I det hul I ikke kan se i bunden. Den bliver klart en sommer hyggeting. Ikke til vandring, tror jeg. Bare til småture i bil. Og på fællesture også. Jeg overvejer og bytte den til den på 0,6 ltr. Se den her. Den er virkelig stor.

Mini lampen skulle være en afløser for lyskæden om vinteren. Den som sidder bag på min Osprey og som lyser op i shelteret. Den kører på strøm fra min Goal Zero powerbank. Jeg er spændt på den og hele installationen. Er den vandtæt ? Hvor robust er den ? Kan den klare en vinter vandring med sne ? Kan den sættes ordentlig fast på min Osprey ? Tager den for meget strøm fra min powerbank ?
Der er mange spørgsmål, som jeg med tiden får svar på. I får selvfølgelig også det og vide.

Puden fra Tempur var hans egen idé. Jeg sover let, har svært ved og falde i søvn og puden kunne måske hjælpe mig. Betænksom af ham.

Brian fik bl.a en Star Wars skål med Chewbacca. Og brugte Coca-cola glas. Han blev glad for begge dele.

I disse dage slapper vi bare af. I blødt tøj. Spiser and og rester. Putter og ser friluftsprogrammer.

1. juledag besøgte vi svigermor. Vi spiste, hyggede, raflede om gaver og grinede ret så meget. Jeg havde fyldte chokolader og solbærmarmelade med til hende.

Glædelig jul og godt nyt år. Ikke et ord mere om jul nu. Den er ovre og vi er allerede videre til nytåret og endnu mere friluftsliv. Har I fået nogle lækre friluftsgaver ?

Grønt hjerte fra Hanne & Brian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.