Morgenmad i gryde

Morgenmad i gryde eller morgenmadsgryde som jeg kalder den. Det består af de rester som var tilovers fra aftensmaden før. Dem havde jeg masser af. Hel kylling på spyd over bål med hokaidogræskar. Du kan se opskriften her “Kylling på spyd over bål”

Hele idéen med morgenmad i gryde er, at det skal være nemt, hurtigt og du skal kunne bruge rester fra dagen før. Og selvfølgelig skal alt laves i en gryde.

Dagen efter havde jeg havde jeg både kylling og hokaidogræskar tilovers. Da jeg havde en aftale med Korsør Spejderne fra tidlig morgen, skulle morgenmaden gå lidt hurtigt, mens jeg pakkede sammen. Jeg overnattede i deres private skov og hjalp til med et hyggeligt løb dagen efter.

Først kommer opskriften og fremgangsmåden. Derefter lidt billeder fra COPA løbet hvor jeg havde en post sammen med en af spejderne.

Opskrift på morgenmad i gryde

Egentlig er der ikke så meget opskrift i det. Men alle madopskrifter over bål har ret til og være her på friluftsbloggen. Det vigtigste for mig er at inspirere andre til friluftslivet.

morgenmad i gryde
 • Rester af kød, grøntsager, ost og alt hvad du ellers har
 • 3 æg
 • 1 lille gryde
 • 1 lille bål med lækre gløder på
 • 1 tang til og holde gryden med når du spiser

Sådan gør du

 • Når du vågner starter du som det første et bål. Mens det brænder sig til gløder, pakker du dine ting sammen. Husk og kigge efter bålet.
 • Når der er masser af gløder, lægger du kød, grøntsager og hvad du ellers har i lag i gryden.
 • Slå 3 æg ud, så alt er dækket. Det øverste behøver ikke og være dækket
 • Sæt gryden direkte på gløderne og læg låget på. Drej den gerne rundt efter behov
 • Når æggene i toppen er færdige, er din morgenmad i gryde færdig og klar.
 • Spis den med det samme. Den bliver lidt kedelig, når den er blevet kold.

En ny madras i familien

Mine ting var pakket og klar. Denne gang havde jeg et nyt underlag fra Spejder sport. Egentlig fik jeg det for længe siden. Du kan se det på billedet nedenunder. Det er et Asivik LiteMat 15 som er foldbart. I kan se det hos Spejder sport her.

Jeg har ikke så meget at sige om det endnu. Jeg har kun sovet på det 1 gang. Jeg ville se om jeg kunne sove med kun et skumunderlag. Jeg er jo vant til min 7 cm luksus madras og ved faktisk ikke hvordan andet føles. Min luksus madras er også fra Spejder sport. Begge dele er sponsoreret.

Jeg sov bedre end jeg havde forventet. Jeg vågnede 1 gang fordi min hofte gjorde ondt. Men det gør den ofte når jeg sover i sovepose. Også på min luksus madras. Eller hjemme i min seng. Jeg vender mig rundt og sover videre. Der kommer mere om den senere.

Men for nu var jeg klar til en begivenhedsrig dag med Korsør Spejderne.

Løb med Korsør Spejderne

Jeg tror på konceptet “Noget for noget”. Så når jeg må låne og udfolde mig i deres private skov, så hjælper jeg også til med deres arrangement. Ikke af tvang. Men af lyst. Min drøm i fremtiden er at arbejde med mennesker, især børn, og friluftsliv. Så at hjælpe til på sådan en lækker lørdag er bare win-win for mig.

Løbet tog 3 timer. Der var 7 poster og jeg passede førstehjælps posten sammen med en anden af spejderne. Vi hyggede rigtig meget. Når børnene kom fik de en rød streg på hånden af os. Der skulle de sætte et plaster på. Det virker måske ikke som meget. Men de var med på den og syntes det var sjovt.

Jeg havde min egen førstehjælps taske med. Det er den jeg bruger, når jeg er ude med mange på tur. Den lå hel åben, så børnene kunne se og spørge.

Efter løbet var der græskarsuppe med selvbagt fladbrød i bålhuset. Simpel mad som bare smager endnu bedre udenfor over bål.

Stemningen var rigtig god og jeg glæder mig til næste gang.

Det varen dejlig dag. Da jeg tog bussen hjem var jeg ret træt. Men glad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.