Osprey Hikelite 32 Rygsæk

Osprey Hikelite 32 Rygsæk er en 32 ltr dagstursrygsæk. Den jeg har er sponsoreret af Campz. Jeg har selv valgt den i blandt alle de imponerende mange rygsække Osprey har efterhånden. Der er forskel, men ofte ved man det først når man har den i hånden, og begynder at bruge den.

Jeg brændte først varm på denne pga den flotte farve. Osprey kan et eller andet med farver. Både at finde frem til de smukkeste farver og sammensat med andre. Det nyder jeg. Jeg manglede en dagsturrygsæk til strandturene og mine arrangerede vandreture om sommeren, hvor min popup grill kunne være.

Da jeg først fik rygsækken på, er det jo ligesom alle de andre gange. Osprey sidder bare godt. Alle mine Osprey sidder godt. Det er ret vigtigt. Jo længere og med flere kg er det vigtigere. Den føles så let og den tilpasser sig min ryg.

Denne anmeldelse er min ærlige mening om denne rygsæk. Her kommer den.

Fakta:

Producent: Osprey
Navn: Osprey Hikelite 32 Rygsæk (Aloe Green)
Sponseret: Ja, af Campz. Se den her
Mål (H x B X L): 48 x 28 x 28
Rygsækvolumen: 32 l
Min farve: Aloe Green
Fås i farver: Aloe Green, Bacca Blue og Black
Stropper:

  • Hoftebælte: Ja, og den er aftagelig. Kig på detaljebillerne længere nede
  • Brystrem: Ja, og den er med den klassiske fløjte 

Testet i miljøerne: 2 dags vandring i skov og 1 dags vandring ved kysten
Testet i sæsonerne: Forår og sommer
Testet i: Danmark
Pris: 679 kr (Tilbud, ellers 739 kr)
Kompatibel med vandblære/camelbag: Ja (min har haft en 1½ liter i)
Nøgle clip: Ja, i toplommen
AirSpeed i ryggen: Ja
Regnslag: Ja, nederst under rygsækken
Lommer: I toppen, under toppen og foran. Den sidste er lidt gemt. Kig under detalje billeder længer nede.

Osprey Hikelite 32 Rygsæk

De positive

AirSpeed ryg

Da jeg i 2016 fik min allerførste Osprey rygsæk på var 100 % solgt. Jeg var forvirret. På det tidspunkt hadede jeg rygsække. Men denne var en fornøjelse at have på. Det var en Osprey Stratos 26 også med airspeed ryg. Siden har jeg sværget til Osprey.

Hvis du ikke ved det, så er airspeed, en let hullet ryg hvor luften suser igennem. Det er så dejligt. Om sommeren er det dejlig luftigt og kølende. Det samme om vinteren. Først var jeg bekymret.

På min første vintervandring, var jeg ret bekymret om det var for koldt. Men det var det slet ikke. Det kunne man jo have sagt sig selv, for jeg havde jo vintertøj på. Så ingen problemer. Dengang var jeg ret grøn og skulle prøve en masse ting af.

Jeg kunne ikke forestille mig, at jeg nogensinde ville købe en rygsæk med en stiv, blød og helt flad ryg. Ikke efter kollisionen med Osprey dengang. Det er som om, at den kysser ryggen. Jeg lægger aldrig mærke til den hænger på ryggen som en abeunge.

Osprey Hikelite 32 Rygsæk

De dybe sidelommer

Noget af det første jeg lagde til var de dybe, eller høje sidelommer om du vil, på rygsækken. Det er dem som mit kamerastativ sidder i på billedet. På de andre Osprey jeg har er sidelommerne skåret skråt af med spidsen op mod ryggen.

Dét at de er høje gør faktisk at f.eks mit relative tynde kamerastativ får bedre støtte. Med stroppen spændt sidder stativet virkelig godt. Det er jeg stor fan af.

Jeg har også haft min store røde Nalgene flaske med i sidelommen. Det gik fint.

De er så store, at jeg også kunne have snacks og min æggetransporter i dem. På samme tid.

Billedet er taget på Sorø Station efter en endt arrangeret vandring.

Osprey Hikelite 32 Rygsæk

Nøgleringen i toppen

Hvis I kigger på detaljebillederne og kigger nederst til højre kan I se noget rødt. Det er nøgleringen. Det er en lille klips, hvor dine nøgler kan side. Dem er jeg ret glade for. Nu ska jeg fortælle hvorfor.

Jeg er nemlig panisk for at smide mine nøgler væk, når jeg er ude. Tænk hvis jeg ikke kunne ind i mit hjem. Så skulle jeg ringe til Brian eller en låsesmed.

Jeg er (næsten)gift med en soldat, som ret så ofte er væk. Enten på en mission i Danmark. På en 2 til 3 ugers NATO mision i udlandet. Eller som nu, i skrivende stund, skal væk i flere måneder som udsendt soldat til udlandet med start om 2 dage. Vi bor kun ham og jeg i vores lejlighed.

Jeg gider ikke at have mine nøgler i min bevidsthed, når jeg vandrer. De skal blive der hvor jeg har sat dem. Ikke falde ud og blive væk.

Til min skræk har jeg næsten prøvet det. Engang røg de alligevel af den klips. Det var på en lang vandring om vinteren. Jeg var skrækslagen. Heldigvis lå de stadig låget. Det betyder, at jeg i dag køre dem ind i selv stroppen. Ikke den røde plastik klips. Eller bruger en kraftigere karabinhage.

Osprey Hikelite 32 Rygsæk

Alsidig brug er altid godt

Selvom en rygsæk måske primært er til mit og dit friluftsliv, så er de så skønne alsidige. Jeg har både brugt min til en 2-dages vandring med overnatning i shelter. Til vandretur langs Vestjyllands kyst som på billedet. Men jeg handler også ind med den. Det kan du se nedenunder i de detaljerede billeder. Ost, feta, oliven og kokosmælk. Der kunne også sagtens stå en flaske rødvin oprejst.

Jeg er også overbevidst om, at den kan bruges som håndbagage til flyrejser. Jeg kunne også godt bruge den til en enkel overnatning på en tur til Odense. Eller en hel weekend. Inden jeg fik denne fine rygsæk, har jeg brugt min Osprey Talon 33 som weekendrygsæk. Eller til en hel uge med min Osprey Transporter 65. Enten på ferie til Grækenland eller f.eks en uge i sommerhus her i Danmark. Eller romantisk weekend i Tallinn, Estland.

Osprey er jo godt kram og kvalitet. De holder længe. Så når den ikke hænger på min Osprey væg, så bliver den brugt til forskellige formål.

De negative

Osprey Hikelite 32 Rygsæk

Den manglede forlomme i mesh

Som I kan se på billedet, så er der ingen mest lomme foran. Kun den turkise strop med spænde. Jeg mangler den lomme. Meget endda. Hvis du ikke ved hvad jeg mener, så kig her. Et billede fra siden, hvor jeg har min Osprey Atmos på.

Jeg bruger den mest til mad. Flad mad. Som f.eks feltration. Og så til en trøje, skraldepose og lignende. Det er en lomme som er hurtig at komme til. Hvilket er rart under frokost på farten. I stedet for er der en anden slags lomme. Nemlig den under. Kig til højre for spændet. Der stikker noget gråt ud. Det er en strop ind til en lomme. Jeg har ikke brugt den endnu. Eller jo, Brian og jeg fandt en forstenet søstjerne ved Vesterhavet. Den puttede han derind. Jeg må prøve at bruge den konstruktivt.

Jeg forestiller mig, at den er god til et pas og flybilletter i lufthavnen. Hvis den nu var håndbagage. Men det må jeg teste når vi skal til Thailand og giftes.

Jeg har kun haft den i 2 måneder. Så jeg er slet ikke færdig med den.

Osprey Hikelite 32 Rygsæk

Ustabil låg

Det næste negative punkt er nok bare min forfængelighed. Men jeg er ikke fan af toppen eller låget. Den ene strop som går ned til stroppen fra bunden, med spændet i midten, giver ikke nok stabilitet til og pakke ordenligt. Se billedet ovenover.

Nu kommer det selvfølgelig også an på hvad du putter i din rygsæk. Man kan ikke altid putte noget i som passer perfekt i højden, dybden og bredden. Jeg synes, at den enten krænger til den ene eller anden side. Elastikken i låget gør det også værre. Jeg aner ikke hvorfor den er der.

På produktbillederne og butikkerne putter de jo luftpuder i dem. Så står de perfekt på billedet eller på hylden. Det gør de bare ikke i friluftliv. Det giver i hvert fald ikke menig og tage mere med end nødvendigt. Bare for at fylde den pænt ud.

 Detaljer om Osprey Hikelite 32 Rygsæk

Lidt mere om Osprey Hikelite 32 Rygsæk ?

Vi skal lige snakke om de bærestropper og vægt. Dem du kan se på det første billede overover. Jeg kan ikke se hvad de skal gøre godt for. De er bare flade frække kaninører som hænger. De kan og skal ikke bære noget ligesom på min vandrerygsæk. Se dem her i TV2 Vejret artiklen. Du kan spænde dem af, så du kun har de kaninørerne.
Sidst jeg var ude en weekend, klipsede jeg spændet sammen og satte dem bag ryggen. Der blev de hele weekenden. Jeg havde 9,3 kg i alt på denne weekend. Jeg var lidt nervøs. Nervøs om den ville hænge i mine skuldre og smadre dem. Men det gjorde den heldigvis ikke. Det var jeg rigtig lettet over.

Hvis du undrer dig over hvad de to stropper forneden er til. Dem på hver side. Så er de til vandrestave. Ikke noget jeg gør i. Men jeg ved at mange er glade for dem.

Der er også flere indstillinger på den. Noget som jeg ikke bruger frygtelig meget. Til gengæld bruger jeg det rigtig meget på min Osprey Atmos.

Er Osprey Hikelite 32 Rygsæk noget for dig ?

Du går aldrig helt i galt i byen med en Osprey rygsæk. En dagturs rygsæk kan du stille knap så høje krav til som en vandrerygsæk med en rigtig bæresele. Eller hoftebælte.

Nu ved jeg ikke hvad du mangler og går efter. Men hvis du decideret går efter en baglomme på din dagtursrygsæk, så skal du i hvert fald vælge en anden. Eller en Hikelite 18 eller 26, hvor de er på.
Hvis du har en ualmindelig kort overkrop, tror jeg også at du skal vælge en anden. Hvis du hellere vil have to stropper, skal du også vælge en anden.
Hvis du hellere vil have en uden låg eller top, skal du også vælge en anden. Toppen er ikke aftagelig. F.eks en Osprey Hikelite 26. I linket kan du også se et billedet af vandrestave, som er hægtet fast i de stropper.
Hvis budgettet ikke tillader en Osprey, så er der mange andre bud derude.

Jeg tror ikke at jeg ville vælge en anden. Jeg gik nemlig efter en stor dagtursrygsæk pga der skulle være plads til min popup grill og til en overnatning i shelter.

Osprey Hikelite 32 Rygsæk

Det var min anmeldelse af Osprey Hikelite 32 Rygsæk. Det er mit ønske, at du kan bruge den til noget. Noget vejledning. God tur ud i naturen.

? fra Hanne

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.