Robens Elk River 1 telt | Anmeldelse

Robens Elk River 1 telt | Anmeldelse er til dig som er nysgerrig efter og vide mere om dette telt. Teltet er sponsoreret af Slagelse Camping og Outdoor i Slagelse. Jeg har skrevet nogle kedelige kolde fakta, frække fakta og mine generelle oplevelse med det. Til sidst har jeg omtalt det jeg tror man gerne vil vide. Plus taget en masse billeder af detaljerne.

Jeg har selv valgt dette telt. De har en fin teltudstilling, hvor man kan se dem, krybe ind i dem og drømme sig væk på vandring og friluftseventyr. Teltet var i seriøs skarp konkurrence til et andet. Men jeg valgte dette af flere grunde. Den vækkede min nysgerrighed pga dens udseende udformning og dens udstråling. Den ligner et ordentlig kvalitets telt, som vil frem i verden.

Det vækkede min nysgerrighed at stængerne var udenpå og at åbningen var i front. Hvorfor nu det ? Længe har jeg ledt efter MIT telt. Da jeg fik det med hjem var jeg spændt på om det så kunne blive det.

Vi er jo alle forskellige med vores behov, så hvis du mangler noget info så spørger du bare.

Her kommer min ærlige mening om Robens Elk River 1 telt.

Kolde fakta:

 • Producent: Robens
 • Navn: Robens Elk River 1
 • Type: Tunnel telt til 1 person
 • Antal personer: 1
 • Antal sæsoner: 3 (Jeg har ikke testet den i sne)
 • Testet på: 3 dages vandring i september 2020 og 3 dages vandring i december 2020,
 • Sæson: Testet i efteråret 2020 og vinteren 2020
 • Testet i: Danmark
 • Sponseret: Ja, af Slagelse Camping og Outdoor i Slagelse på Karolinevej 2C i Slagelse (se kort her)
 • Forhandler: Hos Slagelse Camping og Outdoor i Slagelse
 • Pris: 2.199 kr. Køb den hos dem her
 • Vægt med indertelt og oversejl : 1,52 kg
 • Vægt kun med oversejl (tarp’en): 1,38 kg
 • Pakket størrelse: 42 x11 cm
 • Apsis: Ja, med plads til en stor Osprey Atmos 65
 • Vandsøjletryk på gulv: 7000 mm
 • Vandsøjletryk på oversejlet: 3000 mm
 • Siddehøjde i åbning: 95 cm
 • Længde i indertelt: 215 cm
 • Størrelse på apsis: 55 x 80 cm

Frække fakta

 • Myggenet: Ja i døren
 • Lækker tørresnor i toppen af teltet, tapede sømme, klips til at forbinde telt med stænger og 2 lommer i hovedenden
 • Kan den skilles af: Ja, du kan tage oversejlet af of bruge som tarp om sommeren

Robens Elk River 1 telt posen indeholder:

Robens Elk River 1 telt | Anmeldelse

1 x telt med aftagelig indertelt
1 x fleksibel stang
10 x pløkker
1 x rør
1 x lappegrej
1 X opsætnings manual

Anmeldelse af Robens Elk River 1 telt


Robens Elk River 1 telt | Anmeldelse

Det positive

Vægten:

Når hele teltet er pakket sammen vejer det kun 1,54 kg. Det er ikke ret meget for et 1 mandstelt. Vægten kan selvfølgelig altid komme længere ned. Men så går prisen også op. Det er noget man må afgøre med sig selv. Hvis du kun vælger og tage oversejlet med om sommeren som tarp er du nede på imponerende 1,38 kg.

Pakkeposen:

En pakkepose for mig er en vigtig ting. Det er der to grunde til. Mest fordi jeg har stået i situationer i regn og sne og skulle pakke et telt ned i en minimail pakkepose. Det pisser mig af. Prøv at pakke et telt ned med forfrosne fingre i minusgrader, mens du er pissesur. Det kan du læse om her i “Kulde med kulde på og kuldeforvirring”

Så hvis pakkeposen er minimal og det kræver, at teltet skal pakkes ned på en præcis og sirlig måde, så er jeg allerede ude.

Pakkeposen til dette telt er helt optimalt. Lige tilpas stor til at teltet kan rulles sammen hurtigt og smides ned. Luften kan presses ud, så den fylder mindre i din rygsæk. Og den anden vej. Nemlig ud af posen og slåes hurtigt op. Et telt skal kunne slåes hurtigt op i tilfælde af det øsregner eller sner.

Siddehøjde i døren:

Efter jeg har ejer et telt, hvor jeg IKKE kan sidde i døren uden og bøje hovedet, vælger jeg ALDRIG mere et telt, hvor jeg ikke kan sidde. ALDRIG. Jeg sidder jo i døren og tager sko af og på. Jeg tager jakken af og på. Jeg sidder og laver mad, kaffe, nyder udsigten og tænker over mit liv. Til sidst fik jeg hold i nakken, blev skidesur og har ikke lyst til og tage det med på tur.

Selvom jeg ikke har været på nogle vilde kanter i udlandet med et telt, så vil jeg vove den påstand, at du skal kunne sidde i døren. Til alle de praktiske ting. Alternativet er at ligge ned eller stå ude i regn og sne. Det dur ikke. Så den tæller virkelig højt hos mig.

Dørophæng

Jeg er virkelig fan af at et telt har et ordenligt dørophæng. Det har dette telt. Jeg har et telt, hvor døren falder af hele tiden, fordi den ikke kan fæstes ordentligt. Så sidder jeg der og skal slå døren til højre KONSTANT. Jeg blev vanvittig. Faktisk er det også en smule farligt hvis du sidder med åben ild fra din gasbrænder. Uh, hvor jeg hader sådan noget.

Nemt at slå op:

Første gange jeg slog teltet op var det i tusmørke og efterår. Det kan du læse om i “Når hverdagen stjæler friluftslivet“. Det er naturligvis ikke optimalt. Men jeg satte min lid til mine teltevner. Første gang jeg slog det op tog det lidt tid. Men det er klart når det er så anderledes og det var tusmørke. De stænger er helt anderledes end jeg før har prøvet. 

Men nu efter flere opslåninger er den virkelig nem. Det eneste som er lidt speciel er fordelingen af de klips foran. Der skal jeg lige tjekke en ekstra gang, så hele teltet ikke slår skævt. Noget af det jeg godt kan lide ved den er at den bare står oprejst på få minutter.

Hvis jeg fokuserer og kører på, så tager det mig max 5 minutter og slå op, Og det er med pitchning.

Lommer

Uh, hvor jeg elsker de to lommer i hovedenden. Jeg har kontaktlinser og briller, som jeg gerne vil have tæt på mig. Så er det nemt og finde i mørket og om morgenen. Men det samme gælder også min powerbank, brilleetui, pandelampe, papir til toiletbesøg og hvad man nu synes er vigtigt.

Tørresnor i teltet

Tørresnoren ELSKER jeg. I alle mine andre telte har jeg virkelig manglet det. Jeg har endnu ikke tørret noget på den. Jeg bruger den som lampeophæng. Til min nuttede lille minilampe. For mig, som helårsvandringer, betyder det meget at jeg kan få bare 1 time mere lys. Dagene er superkorte om vinteren. At hænge sin lampe der, giver et lækkert arbejds- og hyggelys. Du har hænderne fri og du ingenting i panden. Du skal jo tænkte på at jeg har ofte to huer på, hvor så en evt pandelampe skal sidde udenpå. Det er jeg fri for med den lampe i loftet.
Om sommeren er det fuldstændig lige meget. Det er så lyst at min pandelampe klarer jobbet. Og jeg har mindre tøj på.

Det negative

Reflekser:

Uha, noget som virkelig irriterer mig ved dette telt. Jeg ved ikke hvorfor Robens har sparet det væk ? Om det er en dyr post, skal jeg ikke kunne sige. Robens, det må I kunne svare mig på. Jeg er nysgerrig.

Reflekser er praktiske i mørket. Teltet er nemmere at se, når du bevæger dig rundt i mørket med din pandelampe. Ikke så meget, når du lige tisser ved siden af om natten. Men mere når du af en eller anden grund skal længere væk og finde tilbage.

Lidt plads mellem indertelt og oversejl:

Ingen af os friluftsmennesker vil have fugt, kondens eller regn i vores telt. Inden jeg skriver mere, vil jeg sige at jeg IKKE har testet teltet i noget voldsomt regn- og blæsevejr.

Hvis afstanden mellem indertelt og oversejl på en eller anden er kort, så kan det betyde at inderteltet får kondens fra oversejlet. Hvilket et oversejl faktisk er til for at undgå. Jeg har et par gange oplevet at der har været kondens på inderteltet.

Jeg har kun sovet i min kæmpestore vinterpose. Det er klart den fylder mere end en sommer sovepose. Den er blevet lidt fugtig i fodenden, fordi den har skrabet i mod inderteltet.

Det er ikke et stort problem. Et telt må godt blive pakket ned vådt. Det skal bare op igen, inden der går for lang tid. Derfor er det SÅ og sætte den rigtig op OG pitche den rigtig.

Bemærkninger om Robens Elk River 1

Åbningen i front

Jeg synes, at en åbning i front i et 1-mands telt er frisk. Min første tanke var at regn, våde støvler og en stor våd rygsæk i apsis’en er lidt for spændende.

Hvis min store rygsæk skal ligge i apsis’en skal jeg kravle over den først. Er det behageligt ? Ville det være bøvlet ?
Jeg har ikke testet min teori i silende regnvejr. Men det gør jeg en dag. Indtil videre har jeg sovet med den i apsis, hovedenden som hovedpude, ved soden af mig og i fodenden.

Jeg har lagt den her inder, fordi jeg ikke har en for eller imod mening om det endnu. Det kan gå begge veje.

Størrelsen:

Størrelsen på et 1 mandstelt vil jo aldrig være som en balsal. Det er det bestemt heller ikke her. Jeg har lagt den indenunder “bemærkninger”, fordi for mig er det hverken negativ eller positiv. Men den kommer alligevel med, fordi hvis man har klaustrofobi, tror jeg ikke at små 1 mands telte er sagen. 
Følelsen af og blive tvunget ned mod jorden, mens man kommer ind i et lille aflukket telt og har både tøj på og man møffer sig ned i soveposen, må ikke være sagen. Forestil dig så en hel dag i teltet hvis det styrter ned. 
Jeg har ikke klaustrofobi, så jeg skal ikke kunne sige det. Men de gange jeg har lagt i teltet i kulsort mørke har tanket strejfet mig. 

Ret mig gerne, hvis jeg tager fejl. Det ville være dejligt.

Galleri med detaljer

Til sidst får du lige et lille lækker galleri med lækre detaljer og brugbare billeder. De første to billeder er de specifikationer, som kom med teltet. I ved de der flapper med info på. De er altid brugbare. Resten er billeder af detaljer, som jeg tror I ville have glæde af.

Min endelige dom står allernederst.

Er Robens Elk River 1 telt værd at købe ?

Jeg er overordnet ret vild med dette telt. Indtil videre er det klart det bedste telt jeg har i min samling. De ting jeg går efter opvejer klart de manglende. Indtil videre. Når jeg tager den ud i en weekend i regn, sne, slud storm og således kommer den endelige dom. Et telt er ikke ordenligt testet uden de førnævnte van(d)vittige elementer.

Jeg ved at dette telt kan mere end hvad jeg har udsat det for. Det kan jeg se på de tørre tal, mine observationer og på den måde den er konstrueret på. Og selvfølgelig til den pris. Det giver ikke mening og smide så mange penge efter et telt, medmindre det kan mere end ét fra en discountkæde.

Det her telt egner sig til sådan én som mig. En seriøs hyggevandrer. Lad mig forklare. Når jeg vandrer her i skønne Danmark, er det ikke med livet som indsats. Lige meget hvad kan jeg godt komme hurtig hjem eller på hospitalet. Men omvendt er jeg også helårsvandrer, hvor mit telt skal kunne en del mere end en sommervandring.

Til en nybegynder til en sommervandring ville jeg mene, at den er for voldsom. Her tænker jeg mest prismæssigt. Hvis du vil prøve vandring af, så køb dig et billigere telt.

Det var alt om dette telt. Spørg mig meget gerne, hvis der er noget info du ikke har fået. Grønt hjerte fra mig.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.